Maailmanpoliittinen kansalliskävely Helsingin kirjamessuilla 2017

Kirjani tuoreeltaan nostattamia mediakeskusteluja. Niitä voi jatkaa Kirjamessuilla ja muissa tulevissa tapahtumissa, joiden ennakkotietoja ohessa. 

Kirjani Maailmanpoliittinen kansalliskävely tuli tovi sitten painosta. Kävelen kirjassa Helsingissä, kysellen Suomen historiasta ja tulevaisuudesta. Kolme kirjan lukua sai heti alkuun jonkin verran mediahuomiota. Parin viikon jälkeen siitä ehtikin jo tulla toinen painos.

Luvussa “Kansan edustaja” nostan esiin kansanedustaja Ozan Yanarin kohtaaman rasismin eduskunnan sisällä. Aluksi asiasta uutisoi Iltalehti otsikolla Kansanedustaja syyttää toista edustajaa rasismista eduskunnan istuntosalissa – “Kohta alkaa jihad!”. Sen jälkeen asiasta uutisoivat muutkin mediat, esimerkiksi Verkkouutiset ja Demokraatti.

Luku “Valkoisen vallan puolesta” sisältää Pataässän, Erottajan, Kolmen Kruunun ja monen muun ravintolan omistajan Jouni Lanamäen haastattelun. Siitä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat otsikolla Jouni Lanamäki kuohutti 1990-luvulla rasismilla, vetäytyi julkisuudesta ja loi kaikessa hiljaisuudessa karaokebaarien imperiumin Helsinkiin – Nyt hän avaa suunsa 25 vuoden jälkeen. Keskustelua jatkoi esimerkiksi Pohjoismaiden suurin gaylehti QX artikkelilla Pyörittääkö homobaareja rasisti?

Luku “Erillishakaristi” sai sen sijaan huomiota Suomen rajojen ulkopuolella. Siitä kertoi tuoreeltaan Yhdysvaltojen rahoittama Radio Free Europe (Radio Svoboda), jonka venäjänkielinen juttu oli otsikoitu Lahja Kremlille. Myös Kremliä itseään lähellä oleva Sputnik News ruoti kirjaani otsikolla ‘A Token of Belonging to the West’: Why Finland Is so Fond of Its Swastikas.

Viimeksi silmiini osui Hollannin yleisradion aiheesta tekemä juttu. Aivan ensimmäisenä asian nosti kuitenkin esiin Suomen Ylen englanninkielinen Yle News jutullaan Does Finland Need Its Swastikas? 

Luku “Siniristijihadismi Lippulaulussa” oli avuksi uuden Tuntematon Sotilas -elokuvan tulkinnassa Jari Tammisen artikkelissa Siniristijihadimme, joka ilmestyi Häiriköt-blogissa. Tästä teemasta Tamminen aikoo puhua myös keskustelussamme kirjamessuilla perjantaina kello 19 (ks. alla).

Kohta alkavilla Helsingin Kirjamessuilla Erkki Tuomioja kommentoi kirjaani sunnuntaina kello 16 (ks. alla). Koska Tuomioja on poliitikon uransa ohella myös historioitsija, jännittää toki, mitä hän mahtaa sanoa. Etenkin kun varsinaisia kirjallisia arvioita kirjasta kokonaisuutena ei ole vielä juurikaan ehtinyt tulla.

Kirjamessujen esiintymiseni alla. Niiden jälkeen olen puhumassa kirjasta ainakin:

  • Maanantaina 30.10 Roman Schatzin radio-ohjelmassa Maamme-kirja. (Yle Radio 1, kello 10:05, mukana myös professori Timo Vihavainen).
  • Keskiviikkona 15.11 Taru Torikan radio-ohjelmassa Suuri hesalainen kirjakerho. (Radio Helsinki , kello 18).
  • Torstaina 23.11 Palefacen kanssa Räppäri & Professori -tapahtumassa kirjakauppa Niteessä (Fredrikinkatu 35, Helsinki, kello 17).

Suuri ilo ja kunnia jos joku vaivautuu paikalle vaihtamaan kanssani muutaman sanan

Helsingin kirjamessuilla olen kolmessa tilaisuudessa. Tervetuloa.

Kirjaa on Messukeskuksessa myös tarjoilla melkoisen räväkkään messuhintaan (kuulemma 18 euroa, kun taas ovh on 29). Kirjaa saa toki myös kirjakaupoista, itselleni on tullut vastaan ainakin Rosebudin myymälöissä ja Akateemisessa Kirjakaupassa. Tai sitten tilaamalla netistä. Arvostelukappaleita voi mankua Into Kustannuksesta: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Kirjasta tietoja: https://intokustannus.fi/…/maailmanpoliittinen-kansalliska…/

Ohessa olevan messuhenkisen kuvan otti Matti Pyykkö. fixKH0A0312

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s